latkväll hos Sandy

Idag slutade jag vid 1, mycket chill! Då gick jag ner på intersport och lämnade in en av mina slalompjäxor så att dom kan ställa in skidorna till sportlovet. Jag fick även med mig ett par nya googles hem som jag hade beställt på messan.

Igår åkte jag ju skidor på sjön som jag sa tidigare. Det va helt galet skönt! Superfint väder och jag va lycklig. Ringde till och med mamma och pappa för att säga att de inte fick komma och hämta mig. Jag åkte så långt man kunde, 2,2 mil blev det. Och på tillbakavägen blev jag skiträdd...... Det sträckte till som fan i mitt friska ben!! Vad om det också skulle paja? Jaa ni fattar, jag vart rädd som fan och lovade mig själv att inte träna idag om jag hade ont. Men jag är faktiskt lite bättre idag, så det blev träning idag igen. Och jag provade faktiskt på lite löpning också, med två ganska taskiga ben.. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, men åhhh så underbart det var!! Fick nästan tanken att jag skulle ha gjort det även om man blev fet av det haha, och då är det illa!

Efter träningen åkte jag och Karin hem till henne och bakade bröd. Eller jag var inte så delaktig. Jag satt mest på sidan och drack för mkt kaffe, och var moraliskt stöd såklart :) Men det var mys! Min kakis är så bra så :)

Nu ska jag sätta mig framför tvn för ovanlighetens skull. Familjen anorlunda, det är lite mysigt :)

Eftersom min kamera ligger i nån av alla miljoner flyttkartonger är jag otroligt oaktiv med kameran, vilket börjar synas i mina bildmappar på datorn. Men det är ju alltid kul med bilder, så jag leverarar en bild på mig och Emmzih av proffsfotagrafen Lisen^^

det blev söndag igen

Helgerna säger pang, och lika så veckorna. Tiden rinner förbi och jag flyter med. Men just nu känns det ganska skönt för jag vill ha sportlov och stanna tiden där!

Igårkväll var det skräckfilmskväll hos Josefin! Vi åt supergod mat, morötter med dipp och latte! Filmen vi såg var skitläskig, precis som det ska vara! :)

Nu ska jag åka in till stan och åka längd på sjön. Efter att ha fattat att mina tre enda alternativ på jorden att fråga, var upptagna idag, så åker jag ut själv. Ganska skönt faktiskt, jag är ju en enstöring ändå!
Ikväll ska jag även slipa lite på mitt engelskatal. Det är nog det jag har kvar att göra i veckan. Kan inte låta bli att ge mig själv en liten gokram när jag tänker på hur äckligt mycket plugg jag hade badat i om jag hade varit lat tidigare veckor. Så nu kanske man har tid med en vecka utan vila? Ännu bättre :)

 

jag vill också vara 18 år och galen!

Idag efter skolan åkte jag till tandis. Det va inge kul, hon berättade att jag hade fått ett hål i min tand. Mitt livs första hål faktiskt... Sablar!
Efter det åkte jag hem och drog ut i det fina vädret. 2 mil längdskidor, och det har nog aldrig varit så lätt. Blankis ungefär överallt så jag gled bara runt.

Senare åkte jag hem till min käre vän Rebecca för att fira att hon har blivit 18! Supermysig kväll verkligen! Och gott som fan. Denna fredag har faktiskt bjudit på mycket gosaker. Allt från godis till tårta och chips. Jag tror jag håller på att gå från en "stay in shape nörd" till en "jag äter allt och håller tummarna att det inte ska synas". Nån som tror mig? Haha knappast eftersom folk ärligt talat tror att dom ser i syne när jag sträcker mig efter en godis.. Men det kommer, det vet jag :)

Nu borde jag sova efter som jag och Anna ska åka till Bydalen imorgon och glassa! Men jag vill inte lägga mig riktigt än. Vill inte slita mig ifrån min underbara godispåse!! Göttttt livet är göttttt ♥


hard work!

Nu kan jag äntligen andas ut! Jag är så jävla nöjd, jag har verkligen tagit vara på denna vilodag och fått massor av saker gjorda! Gryyyyyyyymt kolla här->

- Efter skolan var jag på resia och kollade upp vad en flygstol till Malta fram och tillbaka kostar.
- Jag gick och köpte tullpaner till mamma.
- Jag lagade middag när jag kom hem, helt själv! Inte allt för nyttigt heller :)
- Jag har skrivit klart en uppgift i spanskan.
- Jag har skrivit min del i svenskaredovisningen.
- Jag har gjort klart den nya NK uppgiften vi fick idag.
- Jag har gjort klart arbetet i hälsopedagogik som ska redovisas vecka 11, och jag är ledig fram tills dess!

Känner ett tillstånd av välmående, otroligt högt till och med! Nu ska jag satsa på en natt med mycket god sömn för att krydda upp det hela ännu mer!

Glömde ta kort på själva resultatet av dagens middag, men här är en bild under arbetets gång! Det blev köttfärsgryta med grönsaker i och fullkornspasta. Buen apetit!

They say time heals everything

Om någon ser mig träna imorgon så slå mig, gör mig jävligt illa, för imorgon ska jag fan i mej ha vilodag! Ne men ärligt, nu tar jag fram den smartare delen av Sandy som säger att efter att ha åkt 7,6 mil skidor under dom senaste dagarna och kört hårt på pilates är det dax med en hel dags vila!
Ja som sagt, jag skulle ha vilodag men jag drog ut i skogen och åkte 1,6 mil. Det gick finfint, förutom att dagis hade någon massträff där nere i skogen. Snoriga barn på längdskidor, vilken hit!

Resten av dagen har typ suttit i telefon, ringt runt hit och dit i förhoppningar om att allt ska bli klart snart. Men jag gör vad jag kan, så får vi se vart denna sommar leder helt enkelt :) Blir lite nojig över allt skolarbete jag skiter i nu, jag prioriterar allt annat före! Men det löser sig väll också, en vilodag kanske gör susen?


top mys, och skidor såklart!

Igårkväll var jag på pause med Matilda och Filippa. Vi kände oss otroligt mogna, så vi drog till med lite latte haha :) Där satt vi hela kvällen och en bit inpå midnatt, pratade om allt och ingenting. Sedan kom det även dit lite killar och spelade live, hur mysigt som helst! Jag fick lite sommarkänsla, och kände att det är just sommar jag vill ha nu nu nu!! Även fast sommaren 2011 verkar vara helt hopplös att få ihop... Man får inte alla gobitar, that's life...

Imorse vaknade jag klockan 7 först(problemen sitter kvar djupt inne i min skalle) och sen somnade jag om till 8 då min klocka ringde. Åt frukost och åkte sedan till Bydalen för en slalomdag! Skööönt, det blir mkt slalom nu för tiden :)
När jag kom hem kände jag för lite längdskidor, och det gjorde jag rätt i för det gick kalasbra! Men imorgon ska jag chilla med only pilates, för jag har faktiskt åkt ungefär 6 mil dom senaste 4 dagarna. Egentligen inte bra med tanke på hur mkt bättre jag va förra året, när jag var oskadad och lycklig. Men man blir ju gammal och klen, dax att acceptera det snart haha ;)

20080526063632

R.I.P Hjorten :'(

Fick lite ont i magen nu när jag hörde att vår gammle Smögare Hjorten dog igår...
För er som aldrig har hört någonting om honom så var han min galna granne på Smögen. Han var alkis och väldigt galen helt enkelt haha. Eftersom han bor runt alla oss släktingar vart han liksom en av oss. Jag minns honom från varje sommar i mitt liv, och han sa varje år att jag bodde i lapplandshelvetet haha. Förra sommaren trodde han även att jag och James hade gift oss, trots att vi länge försökte att förklara för honom att vi faktiskt är sysslingar! Men men, hoppas han slapp lida och vem vet, det kanske flyttar in någon ny stjärna i hans hus?

skidor i solen och pause ikväll!

Igår var jag på tjejmiddag hos Erica. Det var supermysigt och roligt att träffa alla igen! Vi åt god mat, pratade och spelade lite sällskapsspel :)

Imorse vaknade jag halv 8, det är nåt allvarligt fel på mig! Jag degade runt i nattlinne många timmar innan jag tog tag i livet och stack ut i längdspåret. Det var kanonväder och jag hade mycket tid, så jag passade på att åka 2 mil. Känner dock av det i mitt ben nu, men vad gör man inte för lite cardioträning ? ;) Och det var ju pilatesdag också, viktigt viktigt!! Jag har kört det varannan dag i 6 veckor nu, så jag har gjort om schemat lite. Eller ja, jag har tredubblat alla magövningar för maximal shape moahaha :) Och för er som tror att jag har blivit helt galen kan jag säga vad jag gör just nu... ÄTER EN CHOKLADBIT. Jag kan om jag vill, sådeså :) Jag har ju börjat min nya levnadsstil, att äta när jag känner för det :) skööööönt.

Ikväll ska jag åka in till pause och mysa! PUSS


min namnsdag faktiskt!

Idag är det den 17 februari, & jag har faktiskt namnsdag! Det är Sandra, annars hade jag aldrig sagt det eftersom jag är lite mindre stolt över mina snuskiga mellannamn hehe.. Mamma har inte sagt grattis än, och om hon inte gör det ska jag se till att hon får sota för det moahaha! Förra året glömde hon, och det kostade henne att gottgöra min besvikelse så hon borde ha lärt sig! ;)

Jag är en smula lycklig jag! Idag vart sista provet på ett tag gjort, och jag är klar med det mesta i skolan för ett tag(några dagar?). Så jag känner för att chilla nu. Typ spendera kvällen i längdspåret- FÖR NÖJES SKULL som baby Lilian skulle ha uttryckt sig!

Efter skolan gick jag och Filippa ner på ICA och drömde oss bort bland godishyllorna. Det börjar bli plågsamt att stå emot allt gott nu, och det är ju till och med billigare med godis än nyttiga alternativ. Ja ni har fattat det rätt, dagens känsla säger att jag vill börja svulla igen snart :) & som sagt- FÖR NÖJES SKULL! ♥
 


Sandy har mött sin överman

Jag brukar aldrig läsa kändisbloggar, men jag hörde talas om att Kissie har blivit en äkta bantningsnörd och vart tvungen att ta en titt. Alltså vad är det jag ser?! Jag brukar inte bli upprörd när folk snackar träning och kost, skulle ju bli ganska dubbelmoral om jag blev det, men jag kunde inte hålla mig nu! Jag ser framför mig hur alla små 14 åringar får idéer om att bli lika galna... Och det värsta jag har läst var nog hennes "tips". Såhär såg dom ut, och nu ska jag vara vis och kommentera dom!

Drick vatten på fastande mage. Hon menade på att en tysk undersökning sa att det satte igång fettförbränningen. Nån som vet hur många undersökningar som görs under ett år om saker som handlar om viktminskning? Nej inte jag heller, men jag vet att det är sjukt många och om man skulle försöka följa alla skulle man ha ett heltidsarbete. 98% är bullshit, jag lovar er!
Duscha kallt. Det var kanske bland det dummaste jag har hört och jag kan inte låta bli att kommentera mycket om det! Det är sant, man förbränner fler kalorier om man fyser eftersom kroppen då behöver lägga mer enerig på att hålla värmen. MEN HALLÅ!? Det är ju rent plågsamt att duscha kallt, och jag lovar att det inte alls ger något resultat. Man får lov att spåra lite, men fan inte hur mkt som helst. Och vad är det för fel med att träna? lovar att det ger 1000 gånger bättre resultat. Eller kanske sluta festa minst två gånger i veckan som alla dom här fjortisarna gör. Jag döööööööör när jag hör sånthär! Extremt töntiga "bantare" som duschar kallt och sen trycker massa godis och skit. Jag finner inga ord, vart finns logiken? Tänk alla småfjortisar som fick värsta idén nu och plågar sig i en svinkall dusch. Äh, börja duscha som normala och sluta äta så jävla mkt skit istället...
Krydda maten. Stark mat får igång fettförbränningen. Äh töntigt, det gör träning också! Palla krydda sönder all mat, då smakar den ju bara kryddor? Och senap var tydligen bra också. Jag undrar varför, med tanke på allt socker det innehåller!

Gudars vad vis jag känner mig nu :) Haha ne men ärligt talat, allt kom från hjärtat och jag mår typ dåligt över att tänka på hur små flickor tar åt sig alla dumma "knep" :(


när man är hemma själv får man vara hur nyttig man vill

Inatt sov jag hemma själv och det var superskönt! Knäpptyst, kanske läskigt egentligen men jag njöt! Gick omkring och slängde saker omkring mig hela kvällen utan att någon tjatade på mig att plocka upp. Jag lagade även min egen middag utan att någon kunde kommentera vad det blev, jag var nöjd och det var det viktiga! Jag längtar faktiskt en aning tills man får flytta hemifrån. Då blir allt i livet upptill än själv, känns som att det passar mig ganska perfekt!

Idag iaf så var jag dum nog att inte ta med mig skidkläder till skolan fast jag fattade att det skulle bli skidor. Så jag gav mig ut i innekläderna, och det funkade ju! Vart glatt överraskad hur sjukt bra skidspår det är i ÖSK. Jag har ju gruvat mig lite när det gäller skidåkningen när jag flyttar, eftersom det kommer bli längre bort än vad jag har nu. Men det blir ju klart värt det! Jag kommer nog dö träningsdöden när jag har flyttat med tanke på att jag kommer få mer tid över, närmre till allt och jag är galet sugen på att införskaffa mig ett par rullskidor också! Aja nog om det, jag ska sluta plåga er med min träningsmani. Fast innan jag slutar måste jag bara säga att benet har mått helt okej i veckan. Mamma är min nya personliga massör :)

Ikväll planerar jag att göra mycket nytta. Träna inför Svenskaprovet, börja på feken och skriva på idrottsuppgiften. Jag ska även fortsätta med mitt engelska tal, "5 saker jag vill göra innan jag dör". Känner mig ganska djup när jag skriver om det, men det är riktigt kul faktiskt! :)

Halv 8 hos Sandy. För att rotsaker i ugnen kanske är den bästa middagen jag gjort på länge!


Alla hjärtans dag har passerat och på NEU hade dom fixat med godis, mys som dom är! Jag tog några och la dom i en låda när jag kom hem. Ska plocka fram dom en vacker dag, när alla andra sucktar efter godis ;)


helgmys

I fredags efter skolan skippade jag träningen och gick på stan istället. Åt förövrigt 2 pommes också, den ni!
Efter staden följde jag med Emma och Lisa hem och åt middag, supergott och mysigt! :) Efter det blev det såklart ett korrebesök, och jag har hittat en ny vän i mataffären, extradrops! Nästan lika gött som cola zero moahaha! Lite senare på kvällen åkte emma in till stan och jag och Lisa blev kvar på Frösön ett tag, men sen åkte även vi in, livsfarlig resa.....

Igår vaknade jag av att min klocka ringde... Halv 8.. Jag fick panik med tanke på att bussen går 20 i och försökte fundera på varför i helvete jag hade ställt klockan 10 minuter innan, hur skulle jag hinna? Jag förstog ganska snart att jag skulle missa några lektioner. Men vilka? Vilken dag var det? Jo juste, lördag!! Är jag dum i huvudet? Vad gör jag uppe en lördag halv 8? Jag gick och la mig igen.. Och efter fem minuter kom jag på det, juste jag skulle ju åka slalom idag! Så på den vägen gick det. Underbar slalomdag, allt var perfekt!
När jag kom hem efter det bytte jag skidor och stack ner till den djupa skogen, körde 7 varv i elljusspåret och det var lycka på hög nivå! Nya spår och oändligt med kraft :) Efter det gick jag hem och mesade på med pilates, lagade en alldeles för nyttig lördagsmiddag och sen var jag med Johanna resten av kvällen! Det var sjukt länge sedan jag träffade henne så det var supermysigt. Vi gjorde fruktsallad och satt och pratade i timmar.

Igår var även sista visningen på huset. Nu har 15 barnfamiljer varit här. Mina föräldrar är konstiga, dom börjar bli orolig och känner att det här är värsta grejen, börjar tveka om vi gör rätt. Jag tror inte jag har fattat än, men jag får väll flytta om allt blir åt helvete. Som nödlösning har jag börjat kolla på hus på Smögen haha, dröm vidare Sandy.....

Idag ska jag göra förbaskat mycket nytta, både i längdspåret och i pluggvärlden! PUSS


 

Jag är en elev, jag ska bli plågad ?

Sitter och funderar på hur jag ska överleva denna vecka.. Jag vill inte skrämma upp mina klasskompisar, men är det någon som har fattat hur sjukt mkt vi har nu?! Eller rättare sagt stora grejer. Äckligaste Matte C provet på fredag och sen är det en ganska stor inlämning i religionen. Och gudars den som glömmer NK provet som handlar om? Ja allt egentligen, kursprov i biologi skulle jag vilja kalla det, för så mycket är det att plugga. Och lite fint därefter kommer svenskaprovet där det gäller att plugga på OVIKTIGA årtal. Sen borde man väll få andas? Nej juste, FEK och idrotten är ju kvar. Förlåt, jag glömde att jag är elev, att jag själv har tackat ja till platsen på gymnasiet och därmed är skylldig att bli plågad. Eller visst var det så?

Aja ska sluta vara neggo, klart det går att överleva bara man jobbar på. Men bra resultat känns ganska långt ifrån just nu.

Hejdå, nu isolerar jag mig i en värld jag inte trivs i, pluggvärlden.........
Tumblr_lfcb3avvr21qe42eqo1_500_large

Hemma från landet

Helgen har spenderats ute på landet, hemma hos farmor och farfar. Jag åker upp dit ibland när jag får pluggångest haha. Det är perfekt för där finns det ingen som stör, inte speciellt mycket att göra och farmor har själv varit lärare och tar över den rollen på mig numera. Synd bara att hon inte kan matte, det jag faktiskt behöver seriös hjälp med!
Men jag har gjort en del annat plugg som var skönt att få överstökad, och jag har även hunnit umgås med mina kära farföräldrar.
Måste även nämna att min farmor är en jävla mästerkock, har käkat lamm i olika former varje dag i helgen! Sen har jag left på vitt bröd med bregott och marmelad. Har alltså mått lite för bra för att jag ska våga ställa mig på vågen nu hehe ;) Föresten så berättade jag för farmor att jag har slutat med allt vad socker innebär- Hon blev glad med tanke på att hon alltid har sätt min framtida död i just diabetes!

Jag leverarar en lite bild från ödevärlden

ny design i huset

Cha cha bloggen! Nu har genomfört en träningsfri vecka, ungefär. Okej jag ska erkänna att jag inte kan kalla den 100% träningsfri eftersom jag har tränat pilates, men det gills ju inte för mig ;) Träning för mig är svett, hög puls, fittness, slim och jävligt mkt fatburning helt enkelt haha ;) Så jag har alltså inte sprungit/cyklat/längdat något i veckan! Och när jag fick höra att styrketräning visst var träning eftersom det slutar på just träning, försvarade jag mig med att det är en rebus! punkt slut :)
Men idag kunde jag inte hålla mig längre så jag drog på mig längdgrejerna och drog ut i skogen på en mils runda. Galet skönt, men benet är fortfarande 50 år och invalid....
Men jag måste erkänna att jag gillade det här med en träningsfri vecka, kolla här!
- jag har haft sjukt mkt tid över som jag har lagt på att umgås med vänner, varje dag faktiskt.
- min kondition har inte hunnit blivit sämre.
- jag har inte gått upp i vikt. Faktiskt tvärt om, antagligen för att matschemat har varit strängt när det inte fanns med någon träning i bilden.

Och idag när jag kom hem hade dom designat om ganska mycket i vårat hus. Pallade inte ta bilder på allt men mitt rum kan ni få se. Det är ganska sjukt för jag har aldrig träffat hon som var här och gjorde om, och ändå har hon gjort lite "båttema" på mitt rum! Haha hon kunde ju knappast pricka in bättre :)



fem saker du inte visste om Sandy

- När jag var liten bodde jag i Umeå, och skaffade mig en gräslig dialekt jag tack och lov växte ifrån!
- När jag var 15 år ansökte jag om att få ta sprutor med hormoner för att sluta växa. Det gick tyvärr inte igenom som ni kanske har sätt hehe.. Hade varit underbara 1.78 cm isf idag.
- Varje morgon räknar jag hur många timmar jag har sovit.
- Om jag skulle få välja vilket yrke som helst skulle jag helt klart välja marinbiolog.
- Jag föddes utan tryckutjämnare i öronen.


RSS 2.0